CategoriesWellcare Omega3

OKUL DÖNEMİNDE OMEGA 3, ÇOCUKLARA FAYDALI MI?

Okul Döneminde Balık Yağı Çocuklara Faydalı Mı?

Okul döneminde, çocukların artan faaliyetleriyle birlikte enerji ve besin takviyesine ihtiyaçları da artıyor. Omega 3 takviyesi ile çocukların  ihtiyacını desteklemek mümkün. Okul döneminde artan hastalıklar, çocukların gelişimini ve sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu dönemde ihtiyaç duyduğu besinlere ve takviyelere daha fazla önem göstermeliyiz.

Çocuklarda Omega 3 İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

 

Her gün yeterli miktarda balık yağı tüketimi, çocukların ihtiyacı olan Omega 3 miktarını karşılayabilir. Omega 3 barındıran besinleri tüketemeyen  çocuklar için gerekli takviyeyi, Omega 3 takviyeleri ile sağlayabiliriz. Aynı zamanda yüksek ısıya maruz kalan deniz mahsüllerinin de Omega 3 oranının düştüğünü de unutmamak gerekir. Dolayısıyla koruyucu, tatlandırıcı, şeker, renklendirici ve gluten içermeyen balık yağı takviyelerini tercih ederek  kullanım koşullarına ve önerilerine dikkat ederek çocukların ihtiyacı olan Omega 3 ihtiyacını karşılayabiliriz.

 

Omega 3 takviyesinin, çocuklarımızın sağlığı ve gelişimi üzerinde birden çok faydası bulunur. İnsan vücudu kendi kendine Omega 3 üretmediği için dışarıdan takviye gıdalar ile destek sağlamalıyız. Omega 3 yağ asitlerinin en zengin kaynağı balık yağıdır. Okul zamanında kullanılan balık yağı çocuklara olumlu yönde fayda sağlamaktadır.

 

Çocuklarımız için tercih ettiğiniz balık yağlarında, EPA ve DHA oranı yüksek olan balık yağlarını tercih etmeliyiz. EPA ve DHA, kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. DHA, normal beyin fonksiyonlarının ve normal görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur. Faydalı etkiyi görmek için günde minimum 250 mg EPA ve DHA alınmalıdır.

 

 

* Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanlar Yönetmeliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir